Motståndsrörelse bildas i Venezuela

En motståndsrörelse med mål att befria landet från den kubanska invasionen, möjliggjord genom president Chávez landsförräderi, verkar hålla på att bildas i Venezuela. Den motsätter sig oppositionens strategi att gå regimen till mötes, och anser att i det uppkommande valet den 7 oktober är det bara en sida som följer de demokratiska spelreglerna: Oppositionen. Denna opposition vill inte att folk ska protestera på gatorna mot de nyligen avslöjade kopplingarna mellan regimen och FARC, eller mot att regimen faktiskt är ledare för en stor knarkkartell. Oppositionen vägrar också säga att det förekommer valfusk, fastän det är omfattande.

Däremot verkar påståendet om hemliga budskap i korsord lite komiskt. Motståndsrörelsen uppmanar öppet folk att bilda celler, från en sida i Facebook, Operación Libertad Venezuela (Operation Frihet Venezuela). De uppmanar inte till våld, utan till organisation på gräsrotsnivå, för att kunna organisera aktioner i framtiden utan att förlita sig på oppositionen, vilka de påstår är till stor del infiltrerad av, eller mutad av regimen för att spela rollen av demokratisk opposition, men i ett uppgjort val som de gått med på att förlora.

PS. Tack och lov verkar svenska media ha fått upp ögonen för fanskapet som håller på att hända i ALBA-länderna och med Foro de Sao Paolo.