Honduras parlaments redogörelse på engelska

2009-07-06 00:20 ET – Manuel Zelaya flög idag över Honduras i akt och mening att återvända, men för att förhindra honom från att landa blockerade Honduras alla landningsbanor i landet. Det fick förstås till effekt att alla flyg till och från landet fick inställas (vilket satte käppar i hjulet för mig men det är en bisak). Nu verkar det som han tänker fortsätta med det imorgon; det roar väl honom att kunna ställa till förtret.

Men det var mer än förtret. En folkmassa vid Tegucigalpas flygplats kastade sten och en tonåring dog, hur har inte rapporterats.* Det är en död för mycket i denna konflikt. Det är dags att förhandla, och sluta upp med de barnsliga fasonerna att “vi pratar inte med dem”.

Äntligen finns det nu en länk för mig att publicera på engelska, allt nedan har bara varit på spanska. Här är Honduras parlaments redogörelse.

* Uppdatering: Efter att en video släpptes många månader senare har jag dragit samma slutsats som många i Honduras gjorde redan samma dag, att tonåringen troligen sköts ihjäl av beväpnade meddemonstranter.