Demonstration i Honduras för avsättandet av presidenten

Igår demonstrerade en svenska i San Pedro Sula för avsättandet av president Zelaya. Hon råkade vara i sitt modersland på semester i söndags, och har kunnat följa utvecklingen från första parkett, mitt i centrum av staden. Plakatet hon och hennes vänner gick under lydde “In Honduras no one is above the law”, och återspeglar en viss nationell stolthet över att i Honduras, till skillnad från i USA, kunde man göra sig av med en maktfullkomlig president som bröt mot lagarna.

San Pedro Sula är Honduras näst största stad. Det var tidigare ett lokalt centrum för bananplantager, men har de senaste 20 åren utvecklats till Centralamerikas ekonomiska centrum.


One thought on “Demonstration i Honduras för avsättandet av presidenten”

Comments are closed.