Judefientliga Zelayaanhängare

Nyheten om judefientliga uttalanden i Zelaya-trogna radiokanalen Globo fortsätter att sprida sig som en löpeld runt världen.

Dock har NY Times en propagandistisk formulering kvar, då de skriver “In phone calls to the media, Mr. Zelaya has charged that Israeli mercenaries had attacked the embassy with high-frequency radio waves and toxic gases. The de facto government has been criticized for such attacks, but there is no evidence of any Israeli involvement.”

Den andra meningen är totalt lögnaktig.* De har inte “kritiserats” för sådana attacker, för “kritik” förutsätter att attackerna faktiskt har ägt rum – och det har de inte. De har bara anklagats för sådana attacker, och det är skillnad det. Vidare, att påstå att det inte finns några bevis för israelisk inblandning är att återigen implicera att de ägt rum, för annars kan ju ingen vara inblandad.

Vad är det då för anklagelser? Jo, Patricia Rodas, Zelayas utrikesminister, påstod att Israeliska giftgaser hade använts mot Brasiliens ambassad, i vilken Zelaya befinner sig. Gasen skulle vara blåsyra, samma som i Zyklon B, alltså det som användes i förintelsens gaskammare. Snacka om mental koppling till judeutrotningen. (Undrar vad Freud skulle sagt om det?)

Vad är då sanningen om detta? Vad jag har fått fram är följande: Polisen och militären använde tårgas mot de som i trots mot utegångsförbudet samlats utanför ambassaden. Enligt uppgifter i pressen for två tårgasgranater in på ambassadens område, på insidan av muren. Dessa kan mycket väl ha varit tillverkade i Israel.  Det är också fullt möjligt att firman som importerade tårgasgranaterna ägs av en person med judiska anfäder. Dessa fakta, eller upplevda fakta, kan ha varit den fjäder som gav upphov till konspirationsteorin hos Zelaya med flera att det fanns Mossad-agenter i Honduras.

Oavsett om det är riktigt eller ej, så visar det hur villiga zelayisterna är att underblåsa latent judefientlighet för sin egen politiska vinnings skull. Det handlar om att utnyttja hat, speciellt främlingsfientlighet, för politiska syften. Några av de beröringspunkter till nazism hos Chávez som jag skrev om 2009-09-08 kan nu alltså återfinnas även hos Zelayas anhängare.

De som försvarar Zelaya och Chávez bör läsa på om hur populär den demokratisk valde Adolf Hitler var fram till 1937.

* Uppdatering 13:30: Zelaya-trogna NarcoNews skriver att också den första meningen är falsk, och att Zelaya aldrig har sagt det. Det stod ursprungligen i Miami Herald, enligt “narkotikanyheterna”.

4 thoughts on “Judefientliga Zelayaanhängare”

  1. Hej Ulf !
    Jag undrar. Kunde Costa Ricas president få Nobells fredspris, är det då försent att att nominera Honduras nu sittande “lagliga valda” president för Nobels fredspris 2009? För om det är någon som visar sig vara värd denna titel, så är det Michiletti, tycker jag. Han har förhindrat ett inbördeskrig i Honduras, och säkert också förhindrat många krig i Latin America, enligt min mening. Jag vet att många, ( vänstern ) tycker att jag resonerar som en idiot, men jag tror framtiden ska visa att jag har rätt.
    Adios Zelaya Y Chavez.

  2. Hmm, tror fredspristagaren presenteras vilken dag som helst nu… Fast kanske till nästa år? 🙂

Comments are closed.