Diktaturens kreatur

DN och SvD fortsätter att publicera texter från TT som är grovt propagandistiska. I detta fallet kallas Honduras parlamentariskt utsedda president för “självutnämnd”.

Finns det ingen journalistik integritet alls hos TT?

Och varför rapar svenska media okritiskt upp deras avskyvärda propagandalögner?

Vad som utspelar sig i Honduras är en kamp på liv och död mellan demokrati och pöbelvälde.

TT har ställt sig på pöbelväldets sida, tillsammans med personer som Manuel Zelaya, Venezuelas president Hugo Chávez, och ledaren för pöbeln, Rafael Alegria.

Dessa personer saknar varje uns av respekt för lagen. Den ståndpunkt de står för är ett slag i ansiktet på grundlag, domstolsväsende, och rättsskipning. Det är som att spotta på allt vad demokrati heter – och ändå sprider TT deras propagandalögner, och svenska media som DN och SvD följer dem till demokratins slakthus.

Dessa svenska media är diktaturens kreatur.

Det är i sanning beklämmande att se att vi inte har lärt oss mer från erfarenheten med Hitler; att vi inte känner igen nästa Adolf när han visar sitt fula tryne.

Hugo Chavez
Som de säger i Amerikat, you can put lipstick on a pig but it is still a pig

Uppdatering 19:39: Här nedan är en bild från en konfiskation av 103 ha som bonden i förgrunden och hans hustru till höger brukat i 23 år. Den rödskjortade i keps är “guvernör” och han blir väldigt oförskämd när markägarna frågar vad den handlar om. Han huter åt dem att skriva på. När de gör det flinar han som håller i dokumentet – “nu gick de i fällan” tänkte han, kunde man se av hans flin innan han fick ordning på mungiporna igen. Sen sa “guvernören” till de andra rödskjortorna att de skulle börja stycka upp marken, den skulle väl delas ut som belöning till dem som hade vandaliserat åt “guvernören” och Chavez. Länken kommer från en av kommentarerna nedan.

Några av Chavez rödskjortor stjäl en gård i Venezuela.
Några av Chavez rödskjortor stjäl en gård i Venezuela.

Uppdatering 2009-10-10 10:59: Propagandakanalen för den Bolivarianska Revolutionen, den nysocialistiska revolution som Chavez i Venezuela, Correa i Ecuador, Morales i Bolivia, och framför allt den terroristklassade knarkgerillan FARC i Colombia säger sig stå för, är Radio Stereo, vilken just nu sänder en intervju från Folkets Hus i Rinkeby. Kanalen kan höras på internet. Websidan säger ingenstans vem som står bakom den, men domänen är registrerad i Sverige. Nyss hade de en live rapport från Colombia, en FARC-sympatisör. På websidan hittade jag bilden nedan, med ett felstavat namn. Dick Emanuelsson är bosatt i Tegucigalpa, Honduras, och skriver även för Flamman. Han sprider många lögner om utvecklingen i Honduras.

Från "Cafe Stereo - La Radio Bolivariana", FARCs svenska propagandakanal.
Från "Cafe Stereo - La Radio Bolivariana", FARCs svenska propagandakanal.

Uppdatering 11:18: Den som intervjuas, professor Roland Anrup från Mittuniversitetet, påstår nu att FARC inte är en terroristorganisation. Hur in i h…e kan han säga det om en organisation som har hållit människor kidnappade i årtienden?

Professor Roland Anrup, FARC-sympatisör
Professor Roland Anrup, FARC-sympatisör

10 thoughts on “Diktaturens kreatur”

 1. Frågan om Otto Reich var naturligtvis retorisk. Jag vet mycket väl att Otto Reich har en karriär inom *CIA (USAID), Iran-contras-affären, rådgivare åt kuppmakarna mot Hugo Chavez, kompis med Posada Cariles och andra terrorister.
  Min fråga till dig idag är: vem är pöbeln? Folket?

  1. Här kan du se några bilder på medlemmar av pöbeln:
   http://blog.erlingsson.com/wp-content/uploads/2009/09/zelaya-supporter.jpg
   http://blog.erlingsson.com/wp-content/uploads/2009/08/demonstration.jpg
   http://blog.erlingsson.com/wp-content/uploads/2009/08/UNAHdemonstration.jpg

   Och här vad pöbeln har gjort, vilket gör den till pöbel och inte till folk (för folk, de har nämligen folkvett, det saknar pöbeln):
   http://blog.erlingsson.com/wp-content/uploads/2009/09/vandalism-300×200.jpg
   http://www.erlingsson.com/bloggbilder/skolbuss090801.jpg

   http://blog.erlingsson.com/wp-content/uploads/2009/08/UNAHbrinnandeBil.jpg
   http://elheraldo.hn/var/elheraldo_site/storage/images/ediciones/2009/09/22/multimedia/los-manifestantes-quemaron-una-patrulla-de-la-policia-nacional.-violento-desalojo-en-las-afueras-de-la-embajada-de-brasil/2371128-1-esl-HN/Los-manifestantes-quemaron-una-patrulla-de-la-Policia-Nacional.-Violento-desalojo-en-las-afueras-de-la-embajada-de-Brasil_noticia_full.jpg

   Här ser du hur pöbeln behandlar folk:
   http://blog.erlingsson.com/wp-content/uploads/2009/09/zelayistattackicholuteca.jpg

   Och slutligen kan du ser här varför pöbeln gör som den gör. Den som delar ut pengarna illl pöbeln är Rafael Alegria, en fiende till demokratin:
   http://blog.erlingsson.com/wp-content/uploads/2009/08/moneymoneymoney.jpg
   Och här är han som planerat allt och skickat pengarna:
   http://blog.erlingsson.com/bloggbilder/Chavez-operacion.jpg

   Som kontrast kan du här se folket, som till skillnad från pöbeln står för lag coh ordning:
   http://blog.erlingsson.com/bloggbilder/demonstration3.jpg

  2. Dina bilder kan ha varit tagna i Grekland, Frankrike Rosengård etc , ja varsomhelst där de som du /ni kallar pöbel gör uppror mot imperialismen.

  3. Nu måste jag fråga dig, vad menar du med imperialismen i diskursen om Honduras? Att Hugo Chavez har imperialistiska avsikter med Honduras är ju helt klart, så hur kan du få det till att den pöbel som vandaliserar och terroriserar å hans vägnar kan göra UPPROR mot imperialismen? De är ju imperialismens lydiga (men oförstående) legoknektar!

 2. Marria SC !!
  Är detta också en “retorisk” fråga ??
  Vet du inte vad det är för skillnad på pöbel och folket ??
  Stackare ! Var gick du i skolan ?????

  1. Du valde att inte säga något om Otto Reich,CIA, Iran-Contras, kupppen mot Hugo Chavez Etc
   Pöbel är en benämning på en folkmassa, oftast använd i samband med demonstrationer eller upplopp. Ordet används i svenskan starkt nedsättande och betyder folkmassan med föraktade personer ur de lägsta samhällsklasserna. Ursprungligen kommer ordet från det fornfranska substantivet peuble (fra. peuple), av latinets populus, folk. Jämför med engelskans mob, som är en förkortning av “mobile party”, en politisk organisation som försöker påverka genom demonstrationer, upplopp och skadegörelse.” Och dem gillar inte du, Ulf och Michelleti, Otto Reich, Posada Cariles, Pinochet (dottern), Negroponte …………you name them
   Huruvida jag är en “stackare” eller ej är ganska ointressant i sammanhanget. Eller hur?

  1. Jag har hela tiden uppfattat Chávez som det stora hotet för Honduras — att hans ‘pöbelvälde’ skulle koppla greppet även om Honduras. (‘Pöbel’ är förstås fel ord. Det är fråga om en mycket medveten policy. Men det ser ut som att ‘pöbel’ är i farten. Proletärer, alltså. Commiedogs, som kineserna säger.

   Läget i Venezuela under Chávez styre framgår av en Youtube som Fausta fått tips om. (Den lades ut på nätet 3/10.) En snabbtänkt person hade mobiltelefon, och filmade hur en gård exproprierades av chavistas:
   Confiscación de Tierras en Calabozo Edo-Guarico por parte del INTI
   (9 min 49 s på spanska.)

   Det är otydlig spanska man hör. Fausta ger en sammanfattning. Början: En grupp chavistas i röda skjortor dyker upp och ska konfiskera en gård, i statens namn. Förevändningen är att de 103 hektaren är “outnyttjade” och att lagen tillåter dem ta över marken för “livsmedelsproduktion”.
   Bonden protesterar hövligt, säger att han fött upp kor här under 23 år. Han tystas ner av en man som säger: “Det här är inget att diskutera; det här är en åtgärd som godkänts av Venezuelas folk. Jag är guvernör och jag är här för att vaka över ordnngen. Det blir ingen debatt. Var vänlig lyssna till vårt doument nu. Sedan tar vi, det allmänna, hand om marken …

   Det handlar enligt Fox News om ren konfiskation, enligt en lag från 2001 — en “revolution för de fattiga”, som chavistas uttrycker det.

   Le Monde Diplomatique hade för sex år sedan, 2003-10-07 en beundrande artikel “Venezuela: the promise of land for the people”, med inledningen: “Venezuelas opposition avskyr särskilt President Hugo Chávez’ avgörande jordbruksreformer, som har börjat återlämna delar av de enorma, knappast använda, jordägorna till fattiga jordlösa bönder, och låta dem få odla sin egen mat och bygga upp arbetsgemenskaper.” 3500 ord följer (noter oräknade), om utvecklingen i “löfteslandet”.

   Det finns mer att säga om detta…

  2. Ordväxlingen du nämner kommer drygt 5 minuter in. Som jag ser det var det rent lurendrejeri. Den där guvernören är en död man. Jag börjar inse att jag varit på tok för snäll mot Hugo Chavez. (PS till Marria: “Guvernören” får också räknas till pöbeln.)

Comments are closed.