Michelettis brorson mördad vid bilstöld

Två vänner, inklusive presidentens brorson, mördades i fredags troligen, utanför San Pedro Sula, av ett välkänt brottsgäng som stal den bil de färdades i. Ett av många typiska mord i landet. Mordfrekvensen är så hög att det motsvarar mer än 10 mord per dag om landet haft lika många invånare som Sverige. Liksom de flesta av de mord som regimen anklagats för så har detta med största sannolikhet ingenting med politik att göra. Bara med tragik.

Att det finns politik bakom som DN skriver förefaller mycket osannolikt, men helt omöjligt är det väl inte, så kommentaren att det inte kan uteslutas är nog så riktig. Om än missvisande att, som DN gör, fokusera på.

De politiska förhandlingarna i Honduras meandrar fram och tillbaka på vägar som har passerats både två och tre gånger sedan juni. Det statskuppliknande beslutet i Nicaragua nyligen får däremot inte alls samma uppmärksamhet som avsättandet av Zelaya i juni. Den nya världen förefaller inte mogen att ta hotet från Chavez på allvar – med undantag för Honduras, då.