Micheletti inte längre ÖB

Honduras har idag en månad kvar till valet. Med anledning av det överför president Micheletti nu det yttersta befälet för militären såväl som polisen till TSE, valmyndigheten, skriver El Heraldo.

Detta görs enligt grundlagen, men innebär naturligtvis samtidigt att ingen längre kan hävda att Micheletti håller sig kvar vid makten med våld. Det har nämligen Honduras fiender, under ledning av Venezuelas president Hugo Chavez och hans Quisling, Manuel Zelaya, envist hävdat från det den senare arresterades på order av högsta domstolen den 28 juni, för att få slut på det kuppförsök som Zelaya påbörjade den 25 juni.

Vad valkampanjen anbelangar så leder nationalistpartiets kandidat “Pepe” Lobo med några procent över liberalernas Elvin Santos, partivän med Micheletti och Zelaya.

När det gäller Honduras säkerhet så har landet nu dragit Brasilien inför Internationella Domstolen i Haag för att ha tillåtit Zelaya att mana till uppror från dess ambassad i Tegucigalpa. Micheletti utesluter inte att Honduras kommer att kräva Brasilien på skadestånd.