Nyvaknad nationell stolthet

För honduranerna har denna händelse (stoppandet av en tyrann och världens orättvisa fördömande) utvecklats till ett nationellt uppvaknande, med svällande känslor av stolthet över det sätt på vilket landets demokratiska institutioner lyckades avvärja en statskupp och försvara grundlagen. Att hela världen fördömt detta som en militärkupp har bara stärkt dem i deras övertygelse och vilja att försvara sin demokrati. Videon nedan är ett utslag av de känslorna.


[Länk för sharing]

Refrängen börjar, i översättning:
“Se på Honduras med andra ögon för detta är ditt land, jag upptäckte att då man ser det med andra ögon förtjänar man det…” Sången återspeglar känslan av att honduranerna ser sitt land i ett helt nytt ljus. Det är också den attityd de möter här i Miami; Honduras som det land som satte stopp för Chavez försök att köpa Latinamerika med oljepesos. Till och med Honduras katolske ärkebiskop uttalade sig idag om Chavez som en icke önskvärd person, då han hade förolämpad honduranerna.