Svenska terroristkramare skriver i Sydsvenskan

Ett gäng av svenska terroristkramare på vänsterkanten har skrivit en debattartikel i morgondagens Sydsvenskan om valet i Honduras. Deras okunnighet i sakfrågan kan få en att må illa.

Den politik som de förordar leder till diktatur, demokratins sönderfall, samt att de fattigaste människorna i Latinamerika får det ännu fattigare. Deras politik är lika genomtänkt som då Stalin lät tio miljoner människor svälta ihjäl i Ukraina av rent ideologiska skäl. Det är precis det det handlar om här: Ren och skär ideologi som är totalt bortkopplad från den verklighet som Honduras befolkning lever i. Fy för den lede säger jag bara.

Om vanliga människor skall lyckas få det bättre i sin vardag så måste personer av den där ideologiska sorten hållas på armslängds avstånd från allt vad makt och inflytande heter. Skulle deras politik gälla, vilket knappast något demokratiskt land förespråkar, så skulle inget val kunna hållas i Honduras på två år. Eftersom Zelaya inte kan återinsättas så innebure det att Micheletti, eller om han avgår högsta domstolens ordförande, finge förbli president i två år till. Med tanke på att det herrarna och damerna vill är att Micheletti INTE skall vara president, så är deras föreslagna politik totalt kontraproduktiv för det de säger sig vilja uppnå. Maken till idioti får man leta efter.

Här i Miami pratar alla om valet nu, och honduraner frågar varandra var man skall gå för att rösta. Aldrig tidigare har exilhonduranerna här brytt sig om att rösta, men nu är det på allas läppar. Eftersom konsulatet är (genom USAs försorg) Zelayatroget så sker ingen röstning där. Istället är det en ideell organisations lokal som används.

Stämningen närmar sig extatisk, som om det gällde en ödesfråga – och det gör det ju. Det gäller inte vem man röstar på, det gäller bara att rösta. Det handlar bara om att gå till vallokalen och svärta sitt finger, för att därmed visa världen att man inte vill ha Zelaya tillbaka, att man inte vill att andra länder skall blanda sig i Honduras inre angelägenheter. Det handlar om att visa världen att Honduras är Fritt, Suveränt, och Oberoende, som landets motto lyder.

Kan terroristsympatisörer på vänsterkanten förstå att honduranerna vill vara självständiga trots att de är utfattiga? Att frihet är det största ting som sökas kan all världen kring? Kan de förstå att honduranerna vill ha demokrati lika väl som vi i Sverige har det? Kan de?

3 thoughts on “Svenska terroristkramare skriver i Sydsvenskan”

 1. Tänkte jag skulle skriva en uppföljare till en tidigare kommentar då din blogg trots allt är en av få som faktiskt skriver om det som händer i Honduras.

  Min Honduranske vän, som tidigare blivit påhälsad och dödshotad av civilklädda pistolmän för hans demokratiska ställningstagande mot Michelettiregimen, hörde av sig imorse i panik. Polis har gått in i över 30 hus i hans barrio, ett femtiotal av hans vänner och bekanta är gripna, allt enligt undantagstillståndet som råder. Någon var tydligen redan dödad men jag kunde inte ta reda på vem innan han var tvungen att gå. Han fruktade för sitt liv och för hans familjs liv och bad mig att ta deras personuppgifter så att jag skulle kunna göra efterforskningar ifall de inte hörde av sig inom 24 timmar.

  Fria och demokratiska val. Hur kan man bedriva fria och demokratiska val under undantagstillstånd? Vad är det för en demokrati där meningsmotståndare hotas på det här viset? Zelaya gjorde inte mycket rätt men det gör inte det som sker nu i Honduras mindre fel.

  1. Vilket undantagstillstånd? Jag känner inte till något undantagstillstånd.

 2. Kalle.
  Alla mina vänner och släktingar i Honduras dansar av lycka efter det val som just har avgjorts. Det finns bara en promille av (betalda) människor som ville ha tillbaka Zelaya.

  VIVA HONDURAS.

Comments are closed.