Lögnare, förbannad lögnare, och Dick Emanuelsson

Dick Emanuelsson skrev i Proletären nedanstående saga, i vilket det är svårt att hitta ett sant ord. Han måste ha varit bakfull och vaknat först vid 10-tiden, då den största ansamlingen av röstande redan hade gått hem. Och sedan har han väl gått vilse nånstans innan eftermiddagsköret kom. Det är ju för böveln bara att titta på bilder från vallokaler med hundratals människor i kö i gryningen för att se att han ljuger som en häst travar. Och sen påstår han att militären hämtade folk. Det finns ca 15 tusen vallokaler, och då alla poliser, militärer och reserver är inkallade blir det i runda tal 30 tusen pers. Ta nu fram räknaren och dela 30 med 15. För svårt? OK, svaret är 2. Två uniformerade per vallokal – i runda tal. En stadsbild dominerad av militär? Jo jag tackar. Den där Dick verkar inte ha mycket respekt för sina landsmän när han kan ljuga dem så rätt upp i ansiktet.

Här är Dickens saga om Honduras.

Det officiella valdeltagandet är inte färdigräknat, men det senaste jag hörde, från landets folkvalda kongress igår, var 63%.

Det bästa beviset för att Dick Emanuelsson har fel om att Honduras är en diktatur är det faktum att han själv kunde skriva som han gjorde i Proletären. Hade detta varit på diktaturens tid så hade han för länge sedan varit korpföda, men en demokrati respekterar yttrandefriheten (så länge det inte övergår i olagligheter förstås, typ ärekränkning eller uppvigling – men i så fall blir det MP som ingriper).

Logiken är dråplig: “Beviset för att det Dick skriver är lögn är att Dick skriver det” (eftersom om det hade varit sant så skulle han ha dräpts och alltså inte ha kunnat skriva det).

Dick försöker göra svart till vitt och vitt till svart i hela sagan. Om läsaren utgår från att allting är precis tvärtemot så kommer man närmre sanningen. Till exempel OAS. Den organisationen är nu irrelevant, men inte därför att den hjälpte USA-imperialismen, tvärtom därför att generalsekreteraren Insulza är en marionett för Hugo Chávez, och därför att OAS underminerat demokratin i Honduras istället för att hjälpa den – enligt en rapport från en organisation för mänskliga rättigheter som gav Insulza hård kritik. För övrigt, den så kallade organisation för mänskliga rättigheter som Dick refererar till har inte det renommé som han förespeglar. De är notoriska för att komma med hysteriska anklagelser, och någon formell ställning har de inte – det är en ideell förening i princip, utan ansvar.

Verkligheten är att Honduras vänster har råkat ut för ett totalt fiasko. Istället för att utnyttja den unika möjlighet som gavs från juli och ett tag framåt, så har de fullständigt spelat bort sina kort, och har nu ingenting kvar annat än utomparlamentarisk opinionsbildning. Allt deras tidigare inflytande är borta. Och till icke ringa del är Dick Emanuelsson skyldig till detta, då han har gett dem genomgående usla råd hela tiden. Det krävs inte mycket fantasi för att inse att det är för att dölja sin egen skam som han ljuger om sanningen i Honduras, och utmålar fiaskot som en seger.

4 thoughts on “Lögnare, förbannad lögnare, och Dick Emanuelsson”

 1. Hej Ulf !
  Här hemma är det inte många som tar “Dick” Emanuelsson på allvar.
  Honom har nog dom flesta genomskådat.
  “Dick” Passande förnamn. Men han verkar sakna huevos….

  Viva Honduras Y el Pueblo.

 2. En diktatorkramare på vänsterflygeln tyckte att jag behövde be Dick om ursäkt för att ha suponerat att han var bakfull och att det var orsaken till att han försov sig. Jag vet naturligtvis inte om det var fallet, jag försökte bara hitta den för honom mest smickrande förklaringen, och delirium verkade mindre genant än att förklara hans beteende med att han är en patologisk lögnare. Vad säger du? 😉

  Allvarligt talat så kör Zelayas utrikesminister Patricia Rodas med samma vilda skrönor som Dick. Men hon kan ursäkta sig med att hon inte har varit i Honduras på 5 månader. Så det är snarare hon som får lögnerna från Dick, än Dick från henne. Något de däremot har gemensamt är att de – liksom undertecknad – är födda och uppvuxna i andra länder. Tror faktiskt att Dick bott längre tid i Honduras än Patricia Rodas. Hela hennes bakgrund ligger i Nicaragua, sandinisternas Nicaragua, och det är tydligt att hennes politiska ideologi är klart färgad av det.

 3. Den gamle sovjetkommunisten Dick Emanuelsson (APK-Norrskensflamman-Flamman) och stalinisterna i Proletären, Kommunistiska partiet = noll förtroende värda.

 4. Dick har nu tagit sig före att gå i svaromål, här: http://dickema24.blogspot.com/2010/01/honduras-diktaturens-nisse-i-miami.html

  Vill bara påpeka att han slår in öppna dörrar när han anklagar mig för att föra fram fel siffror om valdeltagandet. Jag citerade siffran 63% korrekt, och den 26 december redovisade jag den officiella siffran efter att alla röster räknats, här: http://blog.erlingsson.com/?p=2056

  Dicks argument att fotografierna i pressen är manipulerade är direkt skrattretande. Skulle alla bilder på Facebook vara manipulerade? Av vem? Skulle alla vänner jag har på Facebook vara CIA-agenter? Han har synbarligen fått paranoia, vilket jag tidigare bloggat om här: http://blog.erlingsson.com/?p=2041

  Dick Emanuelsson kallar i hela artikeln administrationen i Honduras för en diktatur, utan att ens försöka lägga fram argument för sin ståndpunkt. Att han säger så gör det inte så. Alla officiella juridiska analyser jag har hört talas om har kommit fram till att det var grundlagsenligt att avsätta Zelaya.

  Att 30000 militärer och poliser skötte valet försöker Dick få att låta olycksbådande på känt Orwellskt manér. Det är emellertid givet av grundlagen att det SKALL vara så. Likaså var valet i sig givet av grundlagen, inte organiserat av interimspresidenten. Detta är bara ytterligare exempel på hur Dick nästan konsekvent far med halvlögner och osanningar.

  Att han kallar mig höger är löjligt, vilket var och en kan notera som gör sig besväret att ta reda på mina politiska engagemang.

  Det värsta är dock att han ställer upp på revolution som politisk metod. Det är där skiljelinjen går mellan den demokratiska vänstern och kommunisterna.

Comments are closed.