MANAs Jorge Capelán en krigshetsare

Jorge Capelán, skribent på den statsunderstödda Malmötidskriften MANA, skrev följande på en emaillista vilket vidarebefordrades till mig:

Om det inte hade varit för att undvika ett storskaligt krig vars konsekvenser ingen kunde förutse och som ingen – utom delar av USAs maktelit – önskar, så skulle jag och många andra velat se att ALBA invaderar Honduras och kastade ut kuppmakarna. Det skulle den stora majoriteten av honduranerna velat också. Honduras är inte kuppmakarnas land, de är jänkare, quislingar och landsförräddare.

Karln är ju en krigshetsare! Han går diktatorernas ärenden, brunskjortornas, fascisternas, när han hetsar för krig mot ett litet fattigt land på andra sidan jordklotet som bara vill ha fred – och bli lämnade ifred att styra sig själva.

Jorges skyddsling Zelayas metod är, liksom Chávez, klassiskt fascistisk: Att vända pöbeln mot statens demokratiska institutioner och hävda att det är vad folket vill som räknas, inte vad lagen säger. Tyvärr verkar Jorge ha en ovanligt stor bakfot, vilket fått honom att ställa sig på tyrannens sida mot demokratin; på quislingens sida mot staten; på landsförrädarens sida mot folket. Dessutom försöker han med klassiskt Orwellskt nyspråk vända allting till dess motsats.

Det som gör detta allvarligt är att Jorge är en flitig skribent i MANA, en tidskrift som i år fick 250.000:- av Statens kulturråd. Har Sverige gått och blivit fascistiskt, eller är det bara ett olycksfall i arbetet att det getts pengar till en sådan anti-demokratisk gruppering?

One thought on “MANAs Jorge Capelán en krigshetsare”

  1. Jorge Capelán och MANA fortsätter sin fascistiska propaganda idag:
    http://www.uppmana.nu/content/view/6174/1/
    Radio Globo begärdes stängd för omstörtande verksamhet efter att ha sänt ett program i vilket Andrés Pavrón som ordförande för en ideell organisation som påstår sig jobba för mänskliga rättigheter i Honduras, CODEH, uppmanat till resning mot staten. Han uppmanade alltså till uppror, revolution, inbördeskrig. För det första tycker jag att det är fel att använda våld under alla förhållanden (varför jag gjorde vapenfri tjänst istället för värnplikt), men i synnerhet är det fel att ta till våld mot en demokratiskt utsedd kongress, högsta domstol och regering, och i all synnerhet är det fel att göra det för att tvinga på landet en tyrann. Det är fruktansvärt att människor kan vara så naiva och ointresserade av sanningen att de går på propagandan.

Comments are closed.