Ett år efter att Zelaya avsattes

Allt väsentligt har redan skrivits på denna blogg, så jag nöjer mig med att sammanfatta läget med en bild:

Manuel Zelaya åkte inte i fängelse utan fick en gyllene fallskärm. Han lever nu i lyx utomlands.
Manuel Zelaya åkte inte i fängelse utan fick en gyllene fallskärm. Han lever nu i lyx utomlands.

Länkar:

Första artikeln på denna blogg. Den och de närmast följande visar hur sökandet efter sanningen tog sig ut den första veckan. Jag lyckades få tag på dokument till min blogg som de flesta inom media och andra granskare inte hade tillgång till. Se också högerkolumnen och de där länkade dokumenten.

Redaktionerna föll för propagandan – en debattartikel på Second Opinion som jag skrev för att försöka få till stånd en självkritisk analys i svenska media. BREAKING NEWS: En av de 11 i USA arresterade spionerna var en av dem som spred anti-honduransk propaganda, genom tidningen El Diario i New York. Det avslöjar att Ryssland och Venezuela samarbetar inte bara militärt och med kärnkraft, utan även inom propagandans område.

Bilder från Zelayas självvalda exil.

Spansk websajt Hondudiario från i fjor med nyheten att en konsultrapport beställd av FN drog slutsatsen att avsättandet av Zelaya var lagligt, och att det alltså inte var en kupp (FN har inte agerat på något sätt på den rapporten).

USAs kongressbiblioteks juridiska rapport som konkluderade att avsättandet var lagligt (USA har inte agerat på något sätt på den rapporten).

Human Rights Foundations rapport som kom fram till att Honduras högsta domstol hade laglig rätt och laga skäl att avsätta Zelaya.

Amerikanskhonduransk blogg, på engelska, med ett ganska typiskt perspektiv.

Blogg, på spanska, av en honduranskvenezolansk specialist på grundlag, Dr. Alvaro Albornoz, i vilken han poängterar betydelsen av att i Honduras separationen mellan statsmakterna fungerade som tänkt, vilket ger nytt hopp åt världens alla förtryckta folk.