Miljonmarsch i Caracas

Den 10 juni samlades anhängare till oppositionens presidentkandidat Henrique Capriles Radonski i Caracas för att gå tillsammans med honom till valmyndigheten, där han officiellt skrev in sig som kandidat. Man samlades på 8 olika platser, upp till en mil från målet. Stadens centrum var helt fyllt av människor, och konsultfirman Hercon Consultores uppskattade antalet deltagare till mellan 950 tusen och 1,1 miljon. Detta kan till och med ha slagit rekordet från marschen den 11 april 2002, då folkmassan krävde att Hugo Chávez skulle avgå som president.

Foto från La Fuerza Jóven

Imorgon den 11 juni har president Chávez planerat att skriva in sig som kandidat (fastän han troligen kommer att dö före valen, av vad som ryktas). För att inte verka stå utan stöd har regimen beordrat alla statsanställda att gå ut på gatan och följa honom till valmyndigheten.

Lite internationella reaktioner: Reuters, AP, Miami Herald. Jämfört med dessa källor framstår det kristallklart hur starkt vinklat pro-Chávez BBC är i sin rapportering – rena propagandaorganisationen för den sydamerikanske knark-diktatorn (diktator betyder ju som bekant “den som styr med dekret”, och mannen har i halvtannat år styrt med dekret, för att förhindra parlamentets minoritet från att ens diskutera lagförslag).