Stor demonstration i Honduras mot Zelaya

Idag hölls en stor demonstration i Tegucigalpa mot att vika för det internationella trycket att låta Zelaya återkomma. Demonstrationen var 2 km lång, skriver El Heraldo.

Förhandlingarna i Costa Rica var av och på idag. Först meddelades att de var inställda, för Honduras medlardelegation fick inte stöd bland kongress och andra institutioner för det förslag man hade med sig från Oscar Arias. Delegationen hade sänt ett motbud till Arias, och lite senare på dagen hade något hänt så att de snabbt hoppade på ett plan och flög till San José. Detta är slutet på Oscar Arias tålamod, har han sagt, men Panama har förklarat sig villiga att fortsätta leda samtalen om det blir nödvändigt.

Bakgrund: Den 28 juni avsattes presidenten på order av Högsta Domstolen men militären överskred sina befogenheter och sände honom i exil. Det folkvalda parlamentet stod så gott som enhälligt bakom belsutet att avsätta presidenten därför att han hade brutit mot grundlagen och dessutom försummat att sköta sitt jobb. Media, ledda av Hugo Chávez TV-kanal TeleSUR, utropade dock det hela som en militärkupp.


“Kuppmakare” i Tegucigalpa 22 juli

One thought on “Stor demonstration i Honduras mot Zelaya”

Comments are closed.