Uppstötta nyheter

Idag torsdag rapporterade Flamman om ett “nytt” offer i Honduras, Roger Vallejo, som träffades av en kula när han “demonstrerade i onsdags”. Att en begravning hölls i lördags nämns dock inte. Det är alltså förra veckans nyheter som stöts upp på nytt för att hålla “flamman” vid liv. Med tanke på att Zelaya-anhängare bevisligen har skjutit skarpt på demonstrationer, och att de har mycket mer att vinna på om det blir våldsamt, så bör man nog ta deras påstående att det var polisen som skjöt med en stor grabbnäve salt.

En reell nyhet är däremot att influensan H1N1 har blivit så allvarlig att hälsovårdsministern avråder folk att gå på landskampen i fotboll, och att vissa skolor kommer att hålla stängt en vecka. Då Zelaya var president nonchalerades influensan helt vilket fick den att få fäste i landet, med åtminstone ett halvdussin dödsfall registrerade redan.

2 thoughts on “Uppstötta nyheter”

  1. Finns det några kommentarer om att Carl Bildt har kontaktat Arias ang. Honduras ? Vad betyder det i saken ?

  2. Ja, jag läste i en costaricansk tidning att han gjort det, för att fråga vad EU kunde bidra med. Bildt verkar helt inriktad på att det enda som gäller är att Zelaya skall återinsättas och han verkar inte förstå att han då i praktiken får immunitet likt en kung. Jag fick intrycket av UD att Spanien dikterar för Bildt vad han skall göra i frågan, och Spanien står, har jag läst, i ekonomisk beroendeställning till Venezuela och dess olja.

Comments are closed.