Sanningen om Honduras

Idag publicerades ett brev i den spanska nättidningen Hispanidad under titeln “La verdad en Honduras”. Här är min något förkortade översättning.

“Jag är honduranska bosatt i mitt lands huvudstad, Tegucigalpa. Nyligen läste jag en artikel i er tidning Hisapnidad, med titeln ‘Clave de la Democracia en el Siglo XXI’ (Nyckeln till demokrati i det 21:a århundradet). Jag tackar er hjärtligt för ni hjälper mitt folk och gör en del av sanningen bakom Manuel Zelayas avsikter kända.”

“De flesta honduraner, minst 70% av befolkningen, stödjer vår nya regering ledd av Roberto Micheletti.”

“Det finns många saker, för att inte säga korruption som Zelaya gjorde, som inte är kända i Europa. Vi behöver hjälp så att sanningen kommer ut och man inte fortsätter att hjälpa Zelaya, och så att man inte dömer ett folk för att ha försvarat sin demokrati och frihet. Allt genomfördes i enlighet med våra lagar.”

“Här kan ni finna en beskrivning av händelseförloppet, före och efter avsättandet av Zelaya, liksom länkade akter i form av officiell dokumentation av beslut och verkställanden.” www.laverdadenhonduras.com

“Jag vet inte om det är för mycket att begära, men kanske ni kunde hjälpa oss genom att fortsätta skriva artiklar som ger en sanningsenlig bild av situationen. Här kan man få daglig information om vad som händer och nya upptäckter av korruption som hela tiden görs, baserat på offentliga källor.” www.laprensa.hn | www.elheraldo.com

“Vi vill inte att det dåliga inflytandet från Hugo Chávez och hans grupp kommer till vårt land och vi lever under stt ständigt hot av dem. Vi är ett fredligt folk som älskar vår demokrati och frihet och framför allt våra lagar, republikens grundlag.”

Sara Galdamez