Det kalla kriget i Latinamerika

Vad det handlar om i Honduras är ett kallt krig, ett mediekrig. Världen har inte insett det, men för dem som sett det på nära håll är det kusligt. Det är en Davids kamp mot Goliat, med en internationell propagandaapparat ledd av Hugo Chavez på ena sidan, och ett av Amerikas fattigaste länder på andra sidan.

Just nu hittade jag en bra blogg om detta. Tyvärr på spanska, men vad annat är att vänta? Som han själv skriver, från Honduras, “Paradoxalt nog har ingen, vare sig nyhetsbyrå eller tidning, i utlandet skärskådat maktmissbruket och korruptionen hos Zelayas funktionärer, vilket verkar ologiskt eftersom det borde vara intressanta nyheter.”

Det pågår ett krig om vinklingen av informationen. Det är intressant att studera, och det är som Axel Oxenstierna sa; världen styrs med förvånansvärt lite vishet.